AAA

DRUšTVO | 24.10.2018 22:05

RIK: 58 lista za izbore za Nacionalne savete nacionalnih manjina

Republička izborna komisija (RIK) donela je večeras rešenja kojima je utrvdjeno 58 zbirnih izbornih lista kandidata za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina koji će se birati na izborima 4. novembra.

Kako se navodi u saopštenju RIK-a, birači albanske nacionalne manjine moći će da biraju izmedju šest lista, za bošnjačku nacionalnu manjinu proglašene su četiri liste, aškalijsku tri, romsku pet lista, rumunsku četiri, rusinsku sedam, slovačku četiri, slovenačku jedna, ukrajinsku pet i češku nacionalnu manjinu tri liste.  
Po dve liste utvrdjene su za bugarsku nacionalnu manjinju, bunejvačku i vlašku.

Glasački listići za izbor članova nacionalnih saveta bunjevačke, vlaške, grčke, nemačke, poljske, romske, slovenačke i ukrajinske nacionalne manjine biće štampani na srpskom jeziku i ćiriličnim pismom.

Za članove nacionalnih saveta albanske, aškalijske, bošnjačke, bugarske, egipatske, madjarske, rumunske, rusinske, slovačke i češke nacionalne manjine štampaće se listići na srpskom jeziku, ćiriličnim pismom i na jeziku i pismom nacionalne manjine.  

U saopštenju je najavljeno da će štampanje tih listića početi u četvrtak, 25.oktobra 2018.godine u 11 časova u prostorijama štamparije JP "Službeni glasnik".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.