AAA

SVET | 11.01.2019 12:15 > 11.01 14:59

Vozačica autobusa poreklom iz Prokuplja spasila bebu u Milvokiju (VIDEO)

Vozačica autobusa u Milvokiju Irena Ivić zvanično je pohvaljena zato što je na autoputu zaustavila autobus da bi spasila bebu.

Kako je danas objavio američki Si-En-En (CNN) dogadjaj se odigrao 22. decembra, kada je Ivić, vozeći autobus na autoputu, na temperaturi ispod nule zatekla bosonogo dete koje se brzo kretalo ka raskrsnici, rekao je portparol gradskog saobraćajnog preduzeća Milvokija.

"Zahvalna sam jer sam bila na pravom mestu u pravo vreme", rekla je ona na juče održanoj ceremoniji u njenu čast, navodi CNN koji uz tekst objaivo i snimak spasavanja deteta (https://edition.cnn.com/2019/01/10/us/bus-driver-saves-baby-trnd/index.html).

Putnici su tada pomogli da se 19-omesečno dete, koje je bilo smrznuto i uplašeno ali nepovredjeno, utopli i zbrine na licu mesta.

Dete je po svoj prilici nestalo kada je majka imala mentalnu krizu, a kasnije je predato ocu.

Kako je navedeno, reč je o devetom slučaju u poslednjih par godina da vozači javnog prevoza Milvokija pronadju nestalu decu.

"Apsolutno obožavam decu. Bila sam nastavnica i imam svoju decu, tako da sam srećna što sam mogla da pomognem ovoj slatkoj, nevinoj bebi", rekla je Ivić koja je, po pisanju srpskih medija, poreklom iz Prokuplja.
Irena u svom rodnom Prokuplju poznata kao humanista
Irena Ivić, devojačko Drobnjak, vozač gradskog autobusa koja je u Americi spasila  dvogodičnje dete koje je gotovo golo i boso trčalo kraj kolovoza, je Prokupčanka a njen životni put daleko od rodnog kraja počeo je 1999. kada je potražila bolji život u Sjedinjenim američkim državama.

"Koliko se sećam moja tetka je davno otišla u Ameriku u potrazi za boljim životom, kaže za agenciju Beta Irenin bratanac Vuk Drobnjak, profesor violine u Muzičkoj školi Kornelije Stanković u Prokuplju.

On dodaje da je njegova tetka poznata kao uporna i hrabra osoba a da je nakon odlaska u Ameriku imala velikih problema pošto sa završenom Pedagoškom akademijom tamo nije mogla da nadje zaposlenje.

"Kako bi našla posao morala je prvo da nauči jezik a onda i da vozi jer je najlakše za naše iseljenike bilo zaposliti se kao vozač kamiona", kaže Vuk i ističe da mnogi Prokupčani u Americi voze kamione.

"Da dobije posao vozača kamiona  u Americi pomogla joj je i srećna okolnost jer je na dobila na lutriji zeleni karton", seća se Vuk.

"Pokazalo se da je njena odgovornost i predanost poslu bila veoma važna pa su joj poverili vožnju školskog autobusa,  gde je najbolje došla do izražaja njena humanost i ljubav prema deci koju je sad celom svetu pokazala", kaze Vuk.

Dodaje da ga ova priča o spasavanju bebe nije mnogo iznenadila jer je  Irena u Prokuplju poznata kao veliki humanista a i potiče iz takve familije.

Irenin brat Dejan radi već dugo pri Ujedinjenim nacijama za UNICEF a a radio je i u EU PROGRES zahvaljujući kojoj su u Prokuplju sprovedene mnoge akcije pomoći školama i pri izgradnji infrastrukture .

"Ponosan sam na svoju tetku što je pokazala toliku humanost i požrtvovanost i dala  primer  Amerikancima a posebno što je spasila dete emigranata, koji su, kako sam čuo pobegli od rata iz Mjanmara", ističe Vuk Drobnjak.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.