AAA

SVET | 12.02.2019 12:45 > 12.02 12:46

Liberman: Talas antisemitizma se širi svetom (VIDEO)

Bivši izraelski ministar odbrane Avigdor Liberman izjavio je danas da se talas antisemitizma širi svetom i da dobija na snazi.

Vodja izraelske partije Izrael naš dom (Israel bejtenu) ocenio je da zbog širenje antisemitizma Jevreji koji žele da njihova deca i unuci ostanu Jevreji imaju jednu opciju da se "presele u Izrael što je moguće pre".

Liberman je to rekao u rekaciji na ocenu predstavnice Demokratske partije u amerilčkom Kongresu Ilhan Omar da proizraelski lobi Američko-izraelski komitet za javne poslove (AIPAC), u SAD plaća političare da bi podržali Izrael.

On je rekao da Omar podržava medjunarodni pokret za bojkot, prestanka finansiranja i sankcija protiv Izraela i da "piše antisemitske tvitove", ocenjujući da to nije izolovani slučaj već deo talasa antisemitskih incidenata u svetu, kao i povećanja stope asimilacije Jevreja.

"Neonacističke demonstracije sa hiljadama učesnika održavaju se u Budimpešti, u Madjarskoj i policija ne diže prst", rekao je Liberman.

On je rekao da se  Jevreji keleveću u londonskom metrou, frankfurtskom ekspres vozu u Nemačkoj i da je u srcu Pariza žutom bojom obeležen jevrejski restoran i preko toga ispisana reč "Jude".

"Jevreji širom sveta, a u Evropi posebno, moraju izvući zaključke iz tih antisemitskih incidenata", rekao je Liberman.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.