AAA

SVET | 25.08.2019 10:15 > 25.08 10:15

Liban: Eksplozijom drona oštećen medijski centar Hezbolaha

Medijski centar Hezbolaha u Bejrutu oštećen je eksplozijom jednog od dva drona koja su pala u južno predgradje tog grada, saopšteno je danas iz tog libanskog šiitskog pokreta.

"Prvi dron je pao i nije načinio štetu a drugi pun eksploziva, eksplodirao je i izazvao velike štete u medijskom centru", rekao je za libansku nacionalnu novinsku agenciju ANI portparol Hezbolaha Mohamed Afif.
Nekoliko sati ranije Izrael je izveo vazdušne udare u susednoj Siriji ali zvaničnici šiitskog pokreta nisu mogli da kažu da li se radi o izraelskim dronovima.

Afir je rekao da Hezbolah nije gadjao nijedan dron. On je rekao da prvi dron nije eksplodirao i da ga sada Hezbolah analizira.

Za kasnije danas najavljeno je obrćanje šefa Hezbolaha Nasera Nasrale.

Liban i susedni Izrael su i dalje tehnički u ratu. Bejrut redovno optužuje Izrael da krši njegov vazdušni prostor svojim avionima i dronovima.

Hezbolah, koga Izrael i SAD smatraju terorističkom organizacijom, važan je akter u Libanu, gde ima predstavnike u vladi i u Parlamentu.

Izrael je sproveo stotine udara u Siriji od početka rata u toj zemlji 2011. godine, uglavnom ciljajući iranske mete ili Hezbolah, ali retko javlja brzo o svojim intervencijama.

Hezbolah podržava sirijskog predsednika Bašara al Asada koga takodje podržava Teheran. Izrael želi da izbegne da Iranska vojska trajno ostane u Siriji.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.