AAA

SVET | 01.09.2019 11:00 > 01.09 11:01

Talibani isterani iz avganistanskog grada Kunduza (VIDEO)


Avganistanske bezbednosne snage isterale su talibanske borce iz Kunduza dan posle njihove ofanzive na taj severni avganistanski grad, rekao je danas jedan zvanični izvor.

Talibani su juče napali taj strateški grad blizu granice Tadžikistana iz više pravaca u pokušaju da ga zauzmu.

U gradu su se juče vodile teške borbe izmedju pobunjenika i avganistanskih snaga koje su imale američku podršku iz vazduha, rekao je za Frans pres portparol avganistanskog  ministarstva unutrašnjih poslova Nasrat Rahimi.

"Grad Kunduz je očišćen a talibani su potisnuti iz zona koje su zauzeli. Situacija u gradu se vratila u normalu", rekao je on.

Portparol talibana Zabihulah Mudžahid je osporio tu tvrdnju navodeći da pobunjenici drže svoje položaje. On je rekao da se radi o "neprijateljskoj propagandi" i da mudžahedini nisu isterani.

Ofanziva talibana pokrenuta je u trenutku dok su  SAD i pobunjenici pregovarali u Dohi o obrisima novog mirovnog sporazuma.

Rano jutros američki izaslanik Zalmaj Kalilzad napisao je preko Tvitera da su dve strane pred potpisivanjem sporazuma koji će smanjiti nasilje i otvoriti put Avganistancima da sednu zajedno i pregovaraju o časnom i trajnom miru.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.