AAA

SVET | 29.05.2020 18:05 > 29.05 18:05

U Moskvi privedeno oko 30 osoba zbog samostalnih protesta


Oko 30 osoba, medju kojima novinari i gradski odbornici, privedeno je danas u Moskvi gde su održali samostalne demonstracije, saopštila je nevladina organizacija OVD-Info specijalizovana za praćenje protesta.

Medju privedenima je odbornik opozicije u Moskvi Sergej Mitrohin, kao i još nekoliko odbornika. Privedeni su i novinari Tatjana Felgenhauer i Aleksandar Pljuščev.

Samostalni protesti, tako što jedna osoba stane sama da demonstrira, postali su česta forma protesta u Rusiji jer nije potrebna dozvola vlasti. Takvi protesti održavaju se drugi dan zaredom zbog kazne od 15 dana zatvora izrečene novinaru i odborniku opoziciji Iliji Azaru.

I on je sam protestovao početkom nedelje u Moskvi kako bi podržao Vladimira Voroncova, bivšeg policajca poznatog po radu o policijskom kršenju zakona. Protiv Voroncova je pokrenut sudski postupak.

Policija, koja obično ne reaguje na samostalne proteste, ovog puta je intervenisala zbog uvedenih mera zabrane okupljanja u okviru borbe protiv širenja korona virusa.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.