AAA

SVET | 01.06.2020 22:15 > 01.06 22:15

Druga obdukcija pokazala da je Flojd umro od gušenja usled pritiskanja vrata i ledja


Obdukcijom koju je naručila porodica ubijenog afroamerikanca Džordža Flojda utvrdjeno je da je on umro od gušenja usled pritiskanja vrata i ledja, izjavili su danas advokati njegove porodice.

Flojd je umro 25. maja u Mineapolisu, posle intervencije belog policajca Dereka Čovina. Prema optužnici, Čovin je prilikom hapšenja gotovo devet minuta držao koleno na Flojdovom vratu, uključujući dva minuta i 53 sekunde pošto je izgubio svest. Flojd je tom prilikom govorio da ne može da diše.

Obdukcijom je utvrdjeno da je kompresija presekla dotok krvi do Flojdovog mozga, a da mu je pritisak na ledja otežavao disanje, rekao je advokat Ben Kramp.

Kramp je zatražio da optužnica za ubistvo trećeg stepena protiv Čovina bude promenjena u ubistvo prvog stepena i da još tri policajca budu optužena.

Rezultat autopsije koju je naručila porodica razlikuje se od nalaza zvanične obdukcije, opisanih u krivičnoj prijavi protiv Čovina.

U nalazu te obdukcije stajalo je da nije pronadjeno ništa "što bi podržalo dijagnozu traumatskog gušenja ili davljenja".

Dan posle smrti Flojda u Mineapolisu su izbili mirni protesti koji su ubrzo postali nasilni i proširili se na desetine američkih gradova.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.