AAA

SVET | 03.07.2020 20:30 > 03.07 20:30

Ruska crkva raščinila monaha koji negira opasnost od korona virusa


Ruska pravoslavna crkva raščinila je danas monaha koji je negirao opasnost od korona virusa, kritikovao restriktivne mere Kremlja uvedene radi suzbijanja epidemije i preuzeo kontrolu nad manastirom.

Crkveni sabor u Jekaterinburgu odlučio je da razreši oca Sergeja koji je pažnju javnosti privukao pozivajući vernike da otkažu poslušnost liderima Crkve i da ne poštuju odluku o zatvaranju verskih objekata tokom pandemije korona virusa.
Otac Sergej nije došao na današnju sednicu i odbacio je odluku.

Na snimku koji je objavio jedan od njegovih pristalica, poziva sledbenike da dodju da brane ženski manastir u gradu Srednjeuraljsk u koji je zatvoren u junu.

Crkva je u maju zabranila ocu Sergeju da obavlja svešteničke dužnosti, ali je on nastavio da drži propovedi, a u junu je preuzeo kontrolu nad manastirom blizu Jekaterinburga koji je osnovao pre više godina.

Brojni volonteri, medju kojima su bili i učesnici ratnog sukoba proruskih separatista i ukrajinskih snaga na istoku te zemlje, pomogli su mu u sprovodjenju pravila, dok su dotadašnja igumanija i nekoliko časnih sestara napustile manastir.

Pandemiju korona virusa otac Sergej je proglasio nepostojećom, a elektronske potvrde u Moskvi i nekim drugim regionima uvedene radi suzbijanja epidemije osudio je kao "satanistički elektronski kamp".

Vakcine koje se prave za korona virus opisuje kao deo globalne zavere za kontrolu masa putem čipova.

U prošlomesečnom snimku iz njegove monaške sobe, na čijim su zidovima ikone i slike ranijih crkvenih poglavara, ali i poslednjeg ruskog cara Nikolaja Drugog i sovjetskog komunističkog diktatora Josifa Visarionoviča Staljina, otac Sergej je upozorio crkvene zvaničnike da će silom morati da zauzmu manastir da bi ga izbacili.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.