AAA

SVET | 11.07.2020 16:55 > 11.07 16:55

Dizni otvara zabavni park uprkos skoku broja zaraženih korona virusom


Zabavni park "Dizni vorld" (Disney World) na Floridi, "najmagičnije mesto na Zemlji", otvara svoje kapije posle skoro četiri meseca uprkos naglom skoku broja obolelih u tom delu SAD.

Diznijevo "Magično kraljevstvo" i "Životinjsko kraljevstvo" se otvaraju danas, a nekoliko drugih objekata će biti otvoreno tokom naredne nedelje.
Do otvaranja dolazi uprkos naglom višenedeljnom rastu broja stanovnika Floride pozitivnih na korona virus. Mnogi gradovi i okruzi širom te države su zato ponovo uveli ograničenja kretanja i poslovanja koja su bila ukinuta u maju, kada je broj novih slučajeva opadao.

Svi Diznijevi zabavni parkovi u Orlandu su zatvoreni sredinom marta radi sprečavanja širenja zaraze, kao i druge slične institucije, poput "Morskog sveta" (SeaWorld) u Orlandou, ali su one otvorene pre nekoliko nedelja, uz propise za zaštitu zaposlenih i posetilaca od virusa.

U Diznijevim zabavnim parkovima će biti obavezno nošenje maske i držanje odstojanja. Posetiocima će trebati rezervacije za posete parkovima i neće moći da prelaze iz parka u park. Na ulazu će svima biti merena temperatura, a da bi se sprečilo okupljanje većeg broja ljudi neće se priredjivati uobičajene priredbe, vatromet i parade.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.