AAA

SVET | 04.08.2020 08:15 > 04.08 09:39

Trojica spasena s pacifičkog ostrva pomoću SOS poruke u pesku (VIDEO)


Sa malog ostrva na Pacifiku spasena su trojica muškaraca pošto su napisali ogroman znak SOS u pesku koji je primećen iz vazduha, javile su vlasti.

Oni su se vodili kao nestali u arhipelagu Mikronezije gotovo tri dana kada su spasioci na australijskim i američkim avionima primetili njihov znak za pomoć u nedelju na nenastanjenom ostrvu Pikelot, saopštilo je juče australijsko ministarstvo odbrane.

Oni su, kako izgleda, krenuli sa atola Pulavat u čamcu od sedam metara 30. jula i planirali su da predju oko 43 kilometara do atola Pulap kada su skrenuli s ptanje i ostali bez goriva, navelo je ministarstvo.

Spasioci u Guamu zatražili su pomoć Australije. Vojni brod Kanbera koji se vraćao sa vežbe na Havajima skrenuo je ka toj oblasti i pridružio se američkim ekipama za traganje sa Guama.

Nestali muškarci nadjeni su oko 190 kilometara od mesta sa kojeg su krenuli. Nadjeni su u dobrom stanju i australijski vojni helikopter mogao je da sleti na plažu i donese im hranu i vodu. Patrolni čamac Mikronezije treba da ih pokupi.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.