AAA

SVET | 04.08.2020 08:55 > 04.08 08:55

U kopnenoj Kini i Hongkongu manje novih slučajeva korona virusa

Kopnena Kina i Hongkong prijavili su danas manje novih slučajeva zaraze korona virusom u prethodna 24 časa, što ukazuje da se vide efekti novih strogih mera.

U Kini je danas zabeleženo 36 novih slučajeva zaraze korona virusom, a 43 je bilo prethodnog dana. U severozapadnom regionu Sindjijang registrovano je 28 novih slučajeva, dva u provinciji Liaoning na severoistoku, a virus je potvrdjen i kod šestoro Kineza koji su došli iz inostranstva.
Nije bilo novih smrtnih slučajeva čime je ukupan broj umrlih od kovida-19 u Kini 4.634 uz 84.634 slučajeva zaraze prijavljenih od kada je virus prvi put primećen u centralnom kineskom gradu Vuhanu krajem prošle godine.

Hongkong je prijavio danas 78 novozaraženih u prethodna 24 časa, a prvi put u gotovo dve nedelje broj novih slučajeva pao je na dve cifre.

Vlasti u toj poluautnonomnoj kineskoj oblasti naredile su nošenje maske na javnim mestima, restrikcije za služenje obroka u restoranima i povećanje testiranja, u nastojanju da suzbiju novo širenje virusa.

Kineske centralne vlasti takodje su poslale lekarski tim da pomogne a jedan izložbeni centar pretvoren je u privremenu bolnicu u slučaju potrebe. Broj smrtnih slučajeva u Hongkongu porastao je na 38 od ukupno 3.589 zaraženih.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.