AAA

SVET | 06.03.2021 23:15 > 06.03 23:15

Britanska kraljevska porodica zajedno na Dan Komonvelta


Članovi britanske kraljevske porodice pojaviće se sutra u javnosti povodom godišnje proslave Dana Komonvelta, a samo nekoliko sati potom princ Hari i njegova supruga Megan daće intervju američkoj televiziji o razlozima povlačenja iz javnosti.

Kraljica Elizabeta Druga, njen sin Čarls i snaha Kamila, unuk Vilijem i njegova žena Kejt pojaviće se u emisiji na Bi-Bi-Siju u 17.00 po lokalnom vremenu.
Čarls, princ od Velsa i prestolonaslednik, odaće u Vestminsterskoj opatiji poštu "izvanrednoj odlučnosti, hrabrosti i kreativnosti" naroda Komonvelta tokom pandemije korona virusa i upozoriti na "egzistencijalne pretnje" koje predstavljaju pandemija i klimatske promene.

Princ Vilijem, drugi u redu za nasledstvo, i njegova supruga Kejt će pohvaliti "neverovatan rad" zdravstvenih radnika "u Velikoj Britaniji i širom sveta" tokom godine koja je za nama.

Prošlogodišnja proslava Dana Komonvelta, asocijacije 54 zemlje nastale iz nekadašnje britanske kolonijalne imperije, bila je poslednji javni nastup princa Harija i Megan kao zvaničnih pripadnika kraljevske porodice pre nego što su se u aprilu potpuno povukli.

Zbijanje redova kraljevske porodice dolazi uoči potencijalne krize zbog intervjua Harija i Megan, sada vojvode i vojvotkinje od Saseksa, televiziji Si-Bi-Es.

U kratkom isečku koji je CBS emitovao, Megan optužuje Bakingemsku palatu za "širenje laži" o odluci prinčevskog para da se preseli u Kaliforniju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.