AAA

SVET | 18.04.2021 10:30 > 18.04 10:30

U Kolumbiji ubijeno 14 pobunjenika i jedan vojnik

Najmanje 14 pobunjenika disidenata bivše kolumbijske marksističke gerile Fark, razoružane posle mirovnih pregovora 2016, i jedan vojnik ubijeni su u borbama na jugozapadu Kolumbije, javile su vlasti te zemlje.

U Tviter poruci komandant kopnene vojske general Eduardo Zapateiro rekao je da su vojnici napadnuti juče eksplozivnim napravama i da je u borbama pored jednog poginulog vojnika bilo i ranjenih.
Ministar odbrane Diego Molano ranije je javio da je "14 ljudi neutralizovano tokom vojnih operacija" u oblasti Argelia u departmanu Kauka.

Prema ministru vojnici su sprovodili specijalnu operaciju naredjenu posle napada automobilom bombom u kome su povredjene 43 osobe 27. marta u susednoj opštini Korinto. Taj napad pripisan je disidentima Revolucionarnih oružanih snaga Kolumbije (Fark).

Bez ujedinjene komande disidenti su rasuti u raznim grupama i broje oko 2.500 boraca koji uglavnom žive od trgovine drogom i ilegalnog vadjenja rude, navode kolumbijske vlasti.

U Kauki oni se spore oko tih prihoda sa Vojskom za nacionalno oslobodjenje (ELN) poslednjom gerilom još aktivnom u Kolumbiji.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.