AAA

SVET | 12.06.2021 16:55 > 12.06 16:55

Aktivisti za zaštitu životne sredine protestuju tokom samita G7


Stotine aktivista različitih organizacija za zaštitu životne sredine okupilo se danas u Kornvol na jugozapadu Engleske gde se održava samit Grupe sedam (G7) najrazvijenijih zemalja kako bi skrenuli pažnju svetskih lidera i medija.

Pojedini demonstranti su veslali, dok su se drugi sunčali na plaži sa maskama na licu sa likovima lidera učesnika samita.
Veliki broj surfera, kajakaša i plivača okupilo se na plaži u Falmutu na masovnom "protestu veslanjem" koji je organizovala grupa "Surferi protiv kanalizacije"  koji se zalažu za zaštitu okeana.

Lideri sedam najrazvijenijih zemalja u letovalištu Karbis Bejn na trodnevnom samitu raspravljaju o globalnom oporavku, pravednoj raspod vakcina protiv kovida-19 i klimatskim promenama.

Jedni od najpoznatijih su i aktivisti Oksmafa, koji su u britansko odmaralište došli sa maskama u vidu karikatura lidera zemalja G7.

Maks Lauson rekao je da aktivisti  žele da se zemlje G7 Kanada, Francuska, Nemačka, Italija, Japan, Velika Britanija i Sjedinjene Američke Države više posvete smanjenju emisije ugljenika i finansiranju siromašnih zemalja da se prilagode na uticaje klimatskih promena.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.