AAA

SVET | 04.10.2016 23:53

Karadjordjevići u Kanadi prikupili sredstva za inkubatore u Srbiji

  • Foto: lifelineaid.org
  • Foto: lifelineaid.org
  • Foto: lifelineaid.org

U novoizgradjenom Srpskom centru u Otavi organizovana je dobrotvorna večera za prikupljanje novca za kupovinu inkubatora za bolnice u Srbiji.

Dobrovoljne priloge, 125 dolara ili više, dali su svi gosti na večeri, uključujući i Kanadjane.

Večeru su organizovali princ Aleksandar Karadjordjević i princeza Katarina i crkveno-školska opština Sveti Stefan, u saradnji sa humanitarnom organizacijom Lajflajn (Lifeline), čiji je osnivač Katarina Karadjordjević.

Medju zvanicama na večeri bili su predsednik Kraljevskog koledža lekara i hirurga Kanade, profesor Univerziteta Otava Endru Padmos, senator Lari Kembel (Larry Campbell), raniji gradonačelnik Vankuvera i sadašnji predsednik Grupe prijateljstva Kanada-Srbija, ambasador Srbije u Kanadi Mihailo Papazoglu.

Aleksandar i Katarina Karadjordjević boravili su u nedelju i ponedeljak prvi put u Otavi i bili su gosti srpske iseljeničke zajednice i parohijana crkveno-školske opštine Sveti Stefan. Oni su posetili i Univerzitet Karlton (Carleton) i Dečju bolnicu istočnog Ontarija.

Karadjordjevići su se sastali i sa predsednikom, potpredsednicima i drugim zvaničnicima univerziteta Karlton, a ambasador Mihailo Papazoglu rekao je agenciji Beta da bi uskoro trebalo da bude potpisan sporazum o saradnji tog univerziteta sa Univerzitetom u Beogradu.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.