AAA

SVET | 20.06.2017 08:05 > 20.06 10:38

Preminuo student oslobodjen iz Severne Koreje, Tramp osudio brutalni režim Pjongjanga (VIDEO)


Američki student Oto Varmbir, koga je severnokorejski režim u komi oslobodio iz pritvora, preminuo je u svojoj kući u Sinsinatiju, u američkoj državi Ohajo, saopštila je njegova porodica. "Oto je umro u ponedeljak u 14.20, okružen porodicom", navodi se u saopštenju.

Predsednik Donald Tramp osudio je "brutalni režim" Pjongjanga posle smrti 22-godišnjeg studenta, osudjenog u Severnoj Koreji na zatvor i prinudni rad zbog delovanja protiv države.
"Mnogo ružnih stvari se dogodilo", rekao je predsednik sinoć na jednom skupu u Beloj kući.

Varmbir je bio poslat kući 13. juna iz humanitarnih razloga, kako je naveo sud Severne Koreje, a njegov otac je rekao da je bio "terorisan i zlostavljan" i da je u komi bio više od godinu dana.

U Pjongjangu je bio osudjen posle jednočasovnog sudjenja u martu 2016. na 15 godina zatvora uz prinudni rad zbog delovanja protiv države, pošto je u suzama priznao da je pokušao da ukrade propagandni plakat.

U Severnoj Koreji se u pritvoru nalaze još tri Amerikanca, optužena za, izmedju ostalog, neprijateljsko delovanje i špijuniranje. Državni sekretar Reks Tilerson izjavio je u utorak da će SAD nastaviti da razgovaraju sa Severnom Korejom o njihovom oslobadjanju.
KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.