AAA

SVET | 16.07.2017 10:35 > 16.07 11:00

Nova kidnapovanja na Filipinima, istovremeno 14 osoba pobeglo iz zatvora

Osumnjičeni naoružani ekstremisti grupe Abu Sajaf kidnapovali su četiri radnika jedne škole na jugu Filipina, u provinciji Sulu, koju je predsednik te zemlje posetio sa vojnicima koji su predvodili ofanzivu protiv ekstremista, saopštili su danas filipinski zvaničnici.

Oko 20 ekstremista upalo je u jednu školu u Patikulu nešto posle ponoći, nakon čega su oteli šest radnika, od kojih je jedan uspeo da pobegne, a vojska je kasnije spasila još jednog.

Istovremeno, 14 zatvorenika, uključujući osumnjičene za trgovinu drogom i borce ekstremističke grupe Abu Sajaf, pobeglo je rano jutros iz zatvora koji se nalazi u novoj zgradi u kojoj je takodje sedište policije u glavnom gradu provincije Sulu, Džolo, naveli su zvaničnici.

Više od 530 ljudi, uključujući 399 ekstremista i 93 vojnika i policajaca, poginulo je u nasilju u gradu Džolo, islamskog centra u tom delu zemlje čiji su stanovnici većinom rimokatoličke vere.

Vojska se bori protiv manje od stotinu preostalih ekstremista koji drže nepoznati broj civila kao taoce u četiri naselja u gradu Maravi.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.