AAA

SVET | 01.08.2017 19:35 > 01.08 20:32

Pakistanski talibani pokrenuli magazin za žene

Pokret pakistanskih talibana (TTP) objavio je danas prvi broj magazina za žene u nadi da će ih privoleti da im se pridruže.

Na naslovnoj strani magazina "Put Kaule", što je referenca na jednog od prvih sledbenika proroka Muhameda, vidi se žena prekrivena od glave do pete.

U listu, pisanom na engleskom, pakistanski talibani prenose intervju sa suprugom njihovog vodje Falzulaha Korasanija, u kome ona iznosi svoja razmišljanja o braku u koji je stupila sa 14 godina.

"Pitam vas zbog čega vlada tolika povika oko maloletničkih brakova? Poznato je da kada dečaci i devojčice sazru i predugo budu u celibatu, to može postati izvor uništenja društvenog morala", rekla je ta žena čije ime nije navedeno.

U uvodniku je objašnjeno da talibani žele da "ohrabre muslimanke da se pridruže redovima islamskih mudžahedina".

Onim ženama koje žele da postanu džihadisti savetuje se "organizovanje tajnih sastanaka" i "učenje da se koristi oružje i bombe".

Nasilje u Pakistanu je smanjeno poslednjih godina usled ofanzive pakistanske vojske, pokrenute 2014, protiv ekstremističkih baza u plemenskim područjima severozapadnog Pakistana.

Ipak, talibani i dalje izvode pojedinačne napade.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.