AAA

SVET | 12.09.2017 20:55

Porodica italijanskih turista upala u grotlo vulkana kod Napulja i poginula


Jedna tročlana porodica italijanskih turista otac, majka i 11-godišnji dečak, poginuli su tokom obilaska vulkanskog polja u blizini italijanskog grada Napulja.

Najpre je dečak ušao u opasno, zabranjeno područje, odakle su roditelji bezuspešno pokušali da ga spasu, ali imk se tlo pod nogama odronilo i upali su u nestabilnu rupu duboku tri metra, kraj grotla vulkana, saopštila je policija.

Dečak se očigledno okliznuo i upao u rupu pošto je prošao s druge strane ograde zabranjenog područja kod kratera Solfatara u gradu Pocuoliju, navela je policija.

Udes je preživeo samo njihov mladji, sedmogodišnji sin koji se držao po strani.

Pretpostavlja se da se porodica ugušila od vrele pare i gasova, a na tom mestu ima i spektakularnih eksplozija vrelog blata koje privlače radoznalce.

Obilna kiša ovih dana možda je doprinele nesreći jer su se otvorile nove rupa na nestabilnoj površini vulkanskog polja.

Vulkanski krater Solfatara nalazi se na Flegrijskim poljima, odredištu ekskurzija italijanskih djaka i turista iz celog sveta.

Znakovi oko kratera na više jezika upozoravaju na opasnost od vreline i pare čija je temperatura 160 stepeni Celzijusa. Posetiocima se savetuje da se klone i "fumarola" pukotina na tlu iz kojih izbijaju vulkanska para i gasovi.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.