AAA

SVET | 18.10.2017 17:40

Na aukciji Elvisova kuća, haljne Merilin i Kenedijev radio


Niz predmeta slavnih ličnosti medju kojima su kuća iz detinjstva Elvisa Prislija, haljina Merilin Monro, radio Džona Kenedija i crni šešir Majkla Džeksona biće ponudjeni na onlajn aukciji 11. novembra u SAD.

Na prodaju je izmedju ostalog mala drvena kuća sa više od šest hektara imanja u severoistočnom Misisipiju u kojoj je Elvis Prislii živeo godinama pre nego što je postao kralj rokeenrola, gde se igrao sa drugom decom na obližnjoj poljani.

Medju predmetima koji će biti ponudjeni su i vojna uniforma Toma Henksa iz filma Forest Gamp, providni akrilni klavir pevačice Vitni Hjuston, kišobran s drškom u obliku papagaja koji je nosila glumica Džuli Endrus u filmu "Meri Popins" i BMV Hjua Hefnera iz 1973. godine.

na aukciji koju organizuje aukcijska kuća GWS iz Južne Kalifornije. ukupno će biti ponudjeno 150 predmeta, uključujući još predmeta vezanih za Elvisa, kao što je njegov privatni avion, roze kadilak iz 1957. godine, brod nazvan "Haund dog" (Hound dog), dvosobna prikolica sa njegovog ranča "Circle G".

Medju predmetima je radio koji je nekad bio u vlasništvu predsednika Džona Kenedija, haljina, spavaćica i kombinezon njegove pokojne supruge Žakline Kenedi kasnije Onazis, odeća glumice Riz Viderspun iz filma "Pravna plavuša" (Legally Blonde) i jaguar iz 1993. godine koji je bio u vlasništvu pokojne glumce Ane Nikol Smit.

Vlasnica aukcijske kuće Brižit Krus rekla je da je autentičnost svih predmeta slavnih proverena na razne načine.

"Njihovi predmeti su retki ali više od bilo kakve novčane vrednosti obožavaoci pridaju emocionalnu vrednost za posedovanje nečega što je bilo u kontaktu sa njihovim idolima", rekla je ona.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.