AAA

DRUSTVO-VOJVODINA | 11.01.2019 17:00 > 11.01 17:11

U petak, 18. januara protest Jedan od pet miliona u Novom Sadu

Protest "Jedan od pet miliona" biće organizovan u Novom Sadu, u petak 18. januara, najavila je na društvenim mrežama neformalna grupa "Jedan od pet miliona Novi Sad", koja stoji iza organizacije skupa. Poziv gradjanima upućen je danas sa, kako je navedeno, "zvaničnog Tviter profila protesta Jedan od pet miliona za Novi Sad".

Isti poziv danas je objavljen i na Fejsbuk stranici "1 od 5miliona_ns", gde se navodi da će okupljanje biti organizovano na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta u 18 časova.

Organizatori su u pozivu naveli da se Novi Sad pridružuje protestima "Jedan od pet miliona", jer je "interesna grupa u funkciji novosadskih i republičkih vlasti otela državu od gradjana i drži ih kao taoce uslovljene egzistencijom". 

"Time razara i polarizuje društvo. Vlast su osvojili i učvrstili nasiljem, prevarama i lažima, a na isti način pokušavaju da je zadrže", navodi se u pozivu.

Organizatori su naveli da je vreme da gradjani Novog Sada "bez straha progovore javno na trgovima i ulicama, i kažu stop nasilju, korupciji i bezakonju".

Jedna od organizatorki protesta u Novom Sadu Tea Vukadin, rekla je za lokalni Radio 021 da organizacija, koja broji nekoliko nestranačkih aktivista, trenutno formuliše i zahteve koji će biti izneti na protestu.

Ona je rekla da organizatori novosadskog protesta "nisu ogranak inicijative iz Beograda", ali da su "u stalnom kontaktu sa Beogradom", te da političari "nisu upleteni u organizaciju, ali će biti prisutni na protestu".

Tokom jučerašnjeg dana Vojvodjanska partija je saopštila da će podržati širenje gradjanskih protesta na Vojvodinu, i pozvala Novosadjane i Vojvodjane da u petak 18. januara izadju na "proteste protiv diktature i nasilja" u Novom Sadu.

Predsednik Vojvodjanske partije Aleksandar Odžić je u pisanoj izjavi poručio da proteste u petak 18. januara podržava i Vojvodjanski front, koji je u nastajanju i okuplja nekoliko organizacija i političkih opcija kojima su na agendi vojvodjanske teme.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.