AAA

DRUSTVO-VOJVODINA | 13.08.2019 12:05 > 13.08 12:05

Exit: Još nedelju dana za prijavu na konkurs Mladi heroji

Festival Egzit (Exit) pozvao je danas zainteresovane da se prijave na konkurs "Mladi heroji" (Youth Heroes), koji se zatvara 20. avgusta, a na koji mogu da se prijave vredni i uspešni pojedinci iz oblasti obrazovanja i nauke, preduzetništva i kreativnih industrija, društvenog aktivizma i kulture i umetnosti.

Pobednici ovogodišnjeg konkursa, četvrtog po redu, koji će biti proglašeni na jesen, dobiće zasluženo priznanje i medijsku promociju, a njihova dostignuća biće predstavljena javnosti, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da će laureati "Youth Heroes" nagrade biti prvi kojima će biti obezbedjene ulaznice za jubilarno 20. izdanje festivala Egzit naredne godine, kao i za Sea Star i Sea Dance festivale u 2020. godini.

Uz komplete festivalskih ulaznica, biće im uručeni poklon paketi izdavačke kuće "Vulkan", a prvoplasirane u svakoj od kategorija očekuje i novčana nagrada u iznosu od 100.000 dinara, piše u saopštenju.

"Youth Heroes" je dugoročna zajednička kampanja EXIT festivala i Naftne industrije Srbije za promociju pozitivnih uzora u društvu, koja je i ove godine realizovana uz podršku Radio-televizije Srbije i kompanije Ringier Axel Springer.

Specijalna "Youth Heroes" nagrada ove godine biće dodeljena u saradnji sa Omladinskim savezom udruženja Omladinska prestonica Evrope Novi Sad 2019, navodi se u saopštenju.

Precizira se da pravo prijave na konkurs imaju svi mladi ljudi sa državljanstvom Srbije ili sa prebivalištem na teritoriji Srbije, uzrasta od 15 do 30 godina, koji imaju posebna dostignuća, nagrade, priznanja iz oblasti obrazovanja, nauke, preduzetništva i kreativnih industrija, društvenog aktivizma, kulture i umetnosti.

Prijavni formular dostupan je sajtu www.youth-heroes.org, a prijave sa konkursnim obrascem treba poslati na email exitfoundation@exitfest.org do (zaključno sa) 20. avgusta 2019. godine.

Mlade heroje mogu nominovati organizacije, institucije, mediji i zainteresovani pojedinci ili se mogu prijaviti samostalno.

"Kampanja 'Youth Heroes' za cilj ima da se unaprede uslovi za ostanak mladih talenata u Srbiji. Mladi heroji su jedini koji mogu da budu pravi pokretači promena u društvu i motivacija da se svi koji stvaraju u tišini osmele i pokažu raskoš svog talenta. Veliki uspesi poput medalja na medjunarodnim naučnim takmičenjima, osmišljavanja akcija u svojoj lokalnoj zajednici, stvaranja vrhunskih umetničkih dela, pokretanja uspešne kompanije, jeste ono što zaslužuje da bude nagradjeno i promovisano kao rezultat izuzetnog zalaganja i truda", piše u saopštenju.

Tokom višegodišnje kampanje Youth Heroes do sada je dodeljeno 52 "Youth Heroes" priznanja mladim ljudima u Srbiji.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.