AAA

DRUSTVO-VOJVODINA | 31.10.2019 12:00 > 31.10 12:00

Gradjanska Vojvodina osudila napade na Tviteru na profesora Kišjuhasa

Neformalna koalicija nevladinih organizacija Gradjanska Vojvodina (GV), osudila je danas napad bivšeg direktora Večernjih novosti Ratka Dmitrovića na sociologa i profesora na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu Alekseja Kišjuhasa, koji je na društvenoj mreži Tviter za njega napisao da je "antisrbin, psihopata i ustašoid".

Osim toga, Dmitrović je na Tviteru za Kišjuhasa napisao da ga "ne interesuje da li je on Rusin, Madjar, Ukrajinac, Tatar, k***c-palac", već da se pita ko je "tom šovinisti, srbofobu i mentalnom drkadžiji omogućio da obrazuje decu".
Gradjanska Vojvodina je u saopštenju poručila da se Dmitrović se na Tviteru iz nepoznatih razloga potpisuje kao "novinar", jer je prema mišljenju GV on, "režimski portparol i osvedočeni ratni huškač".

U saopštenju se upozorava demokratska javnost u zemlji i inostranstvu da su upravo ti "režimski portparoli" počeli neskriveno da šalju poruke o potrebi "čiščenja" univerziteta u Vojvodini i Srbiji od "nepatriotskih elemenata".

Iz Gradjanske Vojvodine su podsetili javnost na vreme Šešeljevog Zakona o univerzitetu kojim je "izvršena temeljna čistka kritičara Miloševićevog zlikovačkog režima", a upozorili su i da se to vreme može vratiti.

"Mi smo srećni što takvi ljudi obrazuju našu decu i nadamo se da će ih biti više. Jer ništa nije važnije od toga da se mlade generacije obrazuju u skladu sa vrednostima gradjanskog društva, a uprkos nacionalistima koji nam zagorčavaju život već više od 30 godina", navodi se u saopš‡tenju.

Gradjansku Vojvodinu čine Gradjanska akcija Pančevo, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Centar za regionalizam, Zelena mreža Vojvodine, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, Centar za interlkulturalnu komunikaciju, Vojvodjanski gradjanski centar i Centar gradjanskih vrednosti iz Subotice.

KOMENTARI

Broj komentara : 1

Maks31/10/2019 12:08

Ништа неочекивана, за дотичног господина. Било ми је све јасно кад сам видео да је поново његова реч постала важна, а сви знамо шта је радио за време Милошевића. Ђинђићу замерам што је после 5. октобра наставио као да се ништа није десило. То се сада плаћа. Страх ме је за будућност.

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.