AAA

DRUSTVO-VOJVODINA | 09.12.2019 15:30 > 09.12 17:57

Pokrajinski ombudsman: Nosioci javnih funkcija da poštuju ljudska prava

Pokrajinski zaštitnik gradjana pozvao je danas sve nosioce javnih funkcija da ljudskim pravima pristupaju sa istom posvećenošću, ozbiljnošću i odgovornošću s kojom su tvorci Univerzalne deklaracije Ujedinjenih nacija 1948. godine stvarali taj dokument. "Zahtevamo od organa uprave, javnih preduzeća i ustanova koje vrše upravna i javna ovlašćenja da o pravima, interesima i obavezama gradjana odlučuju brzo, efikasno, stručno, zakonito i transparentno", naveo je Pokrajinski ombudsman u saopštenju.

Ta institucija na čijem je čelu Zoran Pavlović, apelovala je na gradjane da se jedni prema drugima odnose u duhu bratstva, posebno kada su u pitanju ranjive grupe: deca, starci, osobe s invaliditetom, bolesni, socijalno ugroženi, manjine, LGBT.
"Da bi kritički i emancipatorski potencijali javnosti mogli da dodju do izražaja, mediji moraju biti objektivni, jer samo takvi mogu, po dubokom uverenju Pokrajinskog ombudsmana, doprineti ostvarenju prava navedenih u Univerzalnoj deklaraciji", navedeno je u saopštenju.

Pokrajinski ombudsman ističe da će i dalje biti solidaran sa svim žrtvama kršenja ljudskih prava i energičan u osudi onih koji ta prava krše.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.