AAA

DRUSTVO-VOJVODINA | 21.07.2021 17:35 > 21.07 17:41

Nova.rs: Pored novosadske sinagoge osnovali udruženje pod imenom "Konačno rešenje"

 U Novom Sadu je nedavno osnovano udruženje gradjana "Konačno rešenje", što je bio naziv Hitlerovog plana za sprovodjenje holokausta, a da stvar bude još bizarnija, kancelarije tog udruženja, koje je registrovano za zaštitu prava gradjana, nalaze se u Jevrejskoj 23, na desetak metara od novosadske sinagoge, piše danas portal Nova.rs.

U reklamnom materijalu udruženja se navodi da se, pod istim imenom pod kojim je tokom Drugog svetskog rata pobijeno šest miliona Jevreja, bave besplatnom pravnom pomoći gradjanima, navodi Nova.rs.

Gradonačelnik Kragujevca Miroslav Petrašinović nedavno je parafrazirao poklič nemačke nacističke partije "Jedan narod, jedna država, jedan vodja".
Istoričar Milivoj Bešlin ocenio je da učestalo reprodukovanje nacističkih i totalitarnih parola razotkriva pravu suštinu režima i autoritarnog karaktera društva u Srbiji.

Publicista i pisac Teofil Pančić ocenio je da je nazivanje udruženja gradjana za besplatnu pravnu pomoć "Konačnim rešenjem" primer do koje mere ljudi mogu da budu neukusni i neuki.

"Stvarnost u ovoj zemlji prevazilazi moći satiričke imaginacije", ocenio je Pančić i dodao da na portalu Njuz.net i u emisiji "Pljiž" verovatno zajedno očajavaju "što se nisu prvi setili ovako nečega".


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.