AAA

VRšNJAčKO NASILJE | 17.01.2020 18:50 > 17.01 19:00

Radna grupa Vlade Srbije: Strategija za zaštitu dece od nasilja u februaru

U Vladi Srbije u Beogradu je danas održan prvi sastanak Radne grupe za prevenciju i suzbijanje nasilja u školama, na kojem je potvrdjeno da će Strategija za prevenciju i zaštitu dece od nasilja biti usvojena tokom februara.
Na sastanku kojim je predsedavala premijerka Ana Brnabić dogovoreno je unapredjenje Pravilnika o protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje, koji propisuje postpuanje škola u slučajevima nasilja, saopšteno je iz Vlade Srbije.
Na sastanku su učestvovali ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Zoran DJordjević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, predstavnici drugih ministarstava, kao i predstavnici UNICEF, Fondacije "Tijana Jurić", Foruma beogradskih gimnazija, Udruženja "Drug nije meta".

Navodi se da su članovi Radne grupe prihvatili predlog premijerke da u radu tog tela učestvuju i organizacije direktora škola, kako zbog važnosti svoje uloge i odgovornosti koju nose, tako i zbog boljeg uvida u realno stanje u školama.

Dodaje se da je na sastanku dogovoren je razvoj inovativnih metoda, uključujući aplikacije za prevenciju, zaštitu i prijavljivanje nasilja.KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.