AAA

IZBORI 2017 | 08.03.2017 16:05 > 08.03 17:23

Obradović: Verujem u srpski sport, u mlade ljude i u budućnost Srbije


Svetska šampionka u savateu Ivana Popov, predavši Bošku Obradoviću svoje rukavice s kojima je postala svetski prvak, poželela mu je da sa njima krene u borbu za predsednika Srbije i poželela sreću na predsedničkim izborima. Rekla je da veruje da će kao budući predsednik Srbije omogućiti ne samo njima sportistima, već i svim građanima Srbije, da žive kao ljudi.

Kako je saopštio pokret Dveri, predsednički kandidat Dveri Boško Obradović razgovarao je sinoć sa sportistima grada Zrenjanina, koji su za državu Srbiju postigli svetske i evropske rezultate, a nalaze se na samoj ivici opstanka, jer ni grad ni republička vlast ne prepoznaje njihov rad i zasluge.

"Danas u Srbiji imamo vrhunske sportiste, vrhunske, programere, vrhunske inžinjere, ali nemamo državu. Nemamo vlast koja brine o mladima. Mladi nam odlaze iz Srbije. Država posebno mora da brine o zdravim stilovima života, o amaterskom, školskom i profesionalnom sportu i posebno o našim šampionima, koji pronose slavu naše otadžbine širom Evrope i sveta, baš kao ovi mladi ljudi koje sam danas upoznao u Zrenjaninu iz kluba borilačkih sportova 'Internacional' i Savate kluba 'Banat'", rekao je Boško Obradović.

Obradović je rekao da oni moraju da imaju uslove za normalno treniranje i takmičenje, i da oni kao i čitava Srbija moraju da dobiju normalne uslove za život, i da mu je velika čast da danas stoji pored nekoliko svetskih, evropskih i državnih šampiona.

"Zato država treba da stane iza sporta i obezbedi sportsku infrastrukturu. Od svih nivoa, republičkog, pokrajinskog, lokalnog, Srbija mora da stane iza svojih šampiona, posebno mladih, koji tek dolaze, da ih sklonimo sa ulica i uključimo u sport, da bi živeli kao ljudi", nastavio je predsednik Dveri.

Obradović je dodao da sport mora da bude besplatan i dostupan za sve. Da telesno vežbanje postane odlika naše nacije, kako bi bili sposobni i ponovo spremni za velika dela, i istakao da vrhunski treneri treba da dobiju platu od države za svoj rad, a ne da treniraju u katastrofalnim uslovima.

"Verujem u srpsku omladinu, verujem u mlade ljude, verujem u budućnost Srbije. I siguran sam da sa njima imamo veliku i uspešnu budućnost. I zato sam došao u Zrenjanin, grad sporta, da posetim ove šampione, i da im pružim podršku, kao i njihovim trenerima, da im čestitam, na borbi i ljubavi prema svojoj zemlji, jer treniraju u izuzetno teškim uslovima, a postižu svetske rezultate.

I neverovatna je činjenica, da ova mlada dama, trostruki svetski i dvostruki evropski šampion, master fizičke kulture, ne može da nađe posao u svom rodnom gradu. To je prava slika odnosa aktuelne vlasti prema vrhunskim sportistima u Srbiji. Kao budući predsednik Srbije, obavezujem se da ću uticati da vrhunski sportisti budu pod zaštitom države i da se novac klubovima raspoređuje, ne po stranačkoj pripadnosti već po medaljama i rezultatima koje osvajaju na takmičenjima", zaključio je Obradović.

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.