AAA

IZBORI 2017 | 19.03.2017 16:05

Srpski pokret Dveri: Nove stare laži kandidata Vučića

Obećanje predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića, koje je dao građanima sinoć na mitingu u Novom Sadu, da će "penzioneri ove godine imati penzije veće nego ikad i da će plate biti veće nego ikad i da će sve to rasti iz godine u godinu", predstavlja grubo ponižavanje i potcenjivanje birača, saopštio je Srpski pokret Dveri.

"Vučić bez mrve stida brutalno obmanjuje građane i ponovo im servira ista obećanja kao i na prethodnim izborima, koja je u međuvremenu, više puta, potpuno pogazio.

To je isti onaj Vučić koji je pre tri godine, tokom izborne kampanje u martu 2014. godine, penzionere ubeđivao da glasaju za SNS i da im „garantuje da se stečena prava penzionera neće umanjivati bez obzira na to kakve reforme nova Vlada Srbije bude preduzela“. Penzionerima je tada davao čvrsta obećanja praćena jakim porukama: "Bolje sa naše grbače da se skida nego da se diraju stečena prava penzionera“, i „U penzije ne dam da se dira. Kada bismo u ta prava dirali ne bismo napravili problem samo penzionerima nego i državi".

Samo nekoliko meseci kasnije, u oktobru 2014. godine, doneti su zakoni kojima su opljačkani penzioneri i radnici. I obećanje da će pre sa "svoje grbače da skidaju" bilo je lažno, sve je bilo preko grbače penzionera i radnika. Dok  ubeđuje građane da moraju da stegnu kaiš,  da rade 15 sati za mizerne plate, da se odreknu svojih plata i penzija zarad budućnosti svoje dece, Vučić i naprednjačka vrhuška pljačkaju državu kroz razrađen sistem prikrivanja imovine, „pranja“ para, kupovine luksuznih stanova i automobila bez plaćanja poreza.

Za neustavno smanjenje penzija, Vučić je obećao da će biti privremenog karaktera, i to privremeno stanje još uvek traje. Penzioneri su opljačkani, nije im vraćeno ono što im je oteto niti su penzije vraćene na nivo pre smanjenja, a Vučić sada bez ikakvog srama poručuje da će "penzije biti veće nego ikad".

Taj isti Vučić je pre godinu dana u januaru, pred aprilske izbore,obećao da će prosečna plata u Srbiji biti 500 evra u 2017. godini i od tada je svoje obećanje korigovao svaki put kada se približi rok koji je sam odredio za pomenuto obećanje, da bi sada početkom marta njegovo obećanje spalo na 395 evra. Kada su se završili parlamentarni i lokalni izbori 2016, on je već u septembru izmenio obećao i rekao da će prosečna plata do kraja 2017. biti 450 evra, a do kraja 2018. godine 500 evra. U oktobru prošle godine Vučić je obećao da će u februaru ili martu 2017. prosečna plata biti 430 evra. U decembru 2016. je rekao da će prosečna plata od marta 2017. godine biti veća od 400 evra. Na Kopaonik biznis forumu početkom marta ove godine, Vučić je obećao da će u martu prosečna plata biti 395 evra. Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, a za ovu godinu dostupni su podaci za januar, prosečna neto zarada je iznosila 335 evra.

Ako građani na predstojećim izborima ukažu poverenje kandidatu Dveri, Bošku Obradoviću, on će zaustaviti pljačku i ponižavanje radnika i penzionera. Obezbediće siguran i stabilan penzioni sistem koji će da omogući jasnu i izvesnu budućnost penzinerima i svim osiguranicima. Penzionerima će biti vraćeno sve što je im je ova vlast otela u prethodne tri godine.

Poslanička grupa Dveri podnela je u skupštinsku proceduru dva predloga zakona koji predviđaju nadoknadu svih otetih delova penzije i  obavezu redovnog usklađivanja penzija sa porastom cena i realnim troškovima života. Vladajuće stranke koje se predstavljaju kao borci za socijalnu pravdu, Vučićev SNS  i PUPS, nisu prihvatili  ova rešenja i nastavljaju da pljačkaju penzionere. Srpski pokret Dveri ima potpisan Sporazum o socijalnom partnerstvu sa Udruženjem sindikata penzionera Srbije i Udruženjem sindikata penzionisanih lica Srbije. Dveri i Boško Obradović su iskreni zaštitnici interesa penzionera.

Kada Boško Obradović bude izabran za predsednika, svaki građanin će imati mogućnost da zaradi i da obezbedi pristojan život za sebe, svoju porodicu i svoju starost. Radniku i penzioneru će vratiti dostojanstvo", kaže se u saopštenju Informativne službe Srpskog pokreta Dveri.


Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.(Kraj OMS poruke)


KOMENTARI

Broj komentara : 1

xs20/03/2017 11:51

TO JE ZA ONE KOJI VERUJU U RECI A NE U DELA.

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.