AAA

IZBORI 2017 | 20.03.2017 12:00

Dveri: Šešelj je Vučićev poslušnik i lažni opozicionar

Srpski pokret Dveri je poručio "Vučićevoj marioneti Vojislavu Šešelju da neuspešno pokušava da sakrije tu svoju ponižavajuću ulogu glumeći velikog patriotu i opozicionara".

"Šešelj je jasno pokazao da je beskrupulozan, spreman na sve zarad dolaska na vlast. On se otvoreno odrekao sopstvene politike.  Ne smeta mu da bude poslušnik onog koji mu je uništio stranku. Za Šešelja je sada prihvatljiv i put u EU i NATO, samo ako je njegov politički sin spreman da mu dodeli deo kolača. Ovaj Vučićev poslušnik sada objašnjava da nema velike razlike između njega i Vučića i nudi se da uđe koaliciju sa SNS i SPS" navode Dveri.

U saopštenju Dveri ističu da je Šešelj "do skoro tvrdio da je Vučić izdajnik, spreman da do kraja izda sve nacionalne interese, da je Vuk Branković, da je spreman da prihvati nezavisnost Kosova, da je saradnih britanske i američke obaveštajne službe".

"Šešelj je govorio da mu je jedini cilj da uništi Vučića i Nikolića. Objašnjavao je, po povratku iz Haga, da se Vučić odrekao nacionalističkog programa i promenio politiku za 180 stepeni jer mu je vlast uvek bila najvažnija.Sada Šešelj čini to isto, odriče se sopstvene politike, jer mu je vlast najvažnija. Pre godinu dana, pred aprilske izbore, Šešelj je počeo da se nudi Vučiću prvo mu je poručivao da će mu sve oprostiti i da je spreman sa njim da pravi koaliciju samo ako se ovaj odrekne puta u EU. Kada mu je postalo jasno da Vučić neće promeniti kurs prema EU, nedavno je rekao da je spreman da napravi koaliciju sa SNS i SPS, i "da bi, bez obzira na razlike u stavovima, mogli da se prilagode jedni drugima". Onda je otišao još dalje tvrdeći da nema velike razlike u političkom pogledima između njega i Vučića. Ovim je Šešeljeva spremnost na prljavu trgovinu potpuno obelodanjena" istakle su Dveri.

Ovaj pokret je oceio da "zaista smešno deluje kada Šešelj pokušava da objasni da nije blag prema Vučiću, da ga niko oštrije od njega ne napada, da se Toma namestio sa kriminalnim aferama, a da je protiv Vučića krenuo stručnim argumentima" kao i da su se argumenti "sveli na tiho uzvikivanje -"Ua, Vučiću" u skupštinskoj sali".

"Od hrabrog borca u Haškom tribunalu postao je tužna politička figura – Vučićev sluga i lažni opozicionar, koji sada moli Vučića da se ne povuče, ako izgubi na izborima. Od velikog zaštitnika srpskih nacionalnih interesa nije ostalo ništa" ocenile su Dveri.
 
 
 
Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.