AAA

IZBORI 2017 | 03.04.2017 15:35 > 03.04 15:49

Boško Obradović: Lopovu se ne čestita na kradji – vidimo se u Skupštini

"Predstavnici Dveri u RIK-u tražiće poništavanje predsedničkih izbora i nove izbore zbog velikog broja izbornih neregularnosti. Dovoljno je antiustavno uputstvo RIK-a o načinu glasanja na KiM da ovi izbori budu poništeni i ponovljeni, a da ne govorimo o neviđenom medijskom mraku i cenzuri", izjavio je Boško Obradović, predsednik Srpskog pokreta Dveri.
 
"Ovo su bili krajnje nepošteni izbori u kojima je kandidat vlasti imao 92% zastupljenosti na velikim medijima, nije bilo nikakvih duela niti sučeljavanja između kandidata, dok se o opoziciji moglo čuti samo iz napada vlasti. Usled ukidanja Nadzornog odbora Narodne skupštine Republike Srbije i REM-a, ni jedna državna institucija nije pratila regularnost ovih izbora i time je vlastima dozvoljeno da rade šta hoće", ocenio je Obradović.

"Vraćam se u Narodnu skupštinu i jedva čekam izbor nove Vlade na čelu sa novom ikebanom koju će postaviti Aleksandar Vučić. Do tada, Srbijom će više meseci vladati Vučić i kao predsednik i kao predsednik Vlade. Mi smo izvukli i jednu bitnu pozitivnu činjenicu sa ovih izbora: vlast je izgubila 10% glasova. Podsećam javnost da je Aleksandar Vučić bio kandidat kompletne vladajuće većine koja  je imala u zbiru 65% glasova na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima. I dalje je pitanje da li Vučić ima 50%, dok drugih 50% pripada opoziciji", tvrdi Obradović. 

Obradović je u saopštnju rekao da su Dveri već pokrenule pripreme za beogradske izbore i vanredne parlamentarne izbore, koji će se verovatno održati u istom terminu.

"Nisam zadovoljan svojim rezultatom. Podneću izveštaj Glavnom odboru Srpskog pokreta Dveri koji me je kandidovao. Imao sam najbolji predsednički program i najozbiljniju kampanju, ali trenutno je prevladalo rijaliti društvo i građani Srbije su se opredelili za liniju manjeg otpora", zaključio je Boško Obradović
 

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.