AAA

IZBORI 2017 | 18.04.2017 16:40

Dveri: Odgovor Milošu Jovanoviću

Ako v.d. predsednika DSS Miloš Jovanović smatra da su ovo bili pošteni i fer izbori i da je Aleksandar Vučić na njima regularno izabran za predsednika Srbije – onda se mi ne razumemo. Posebno nam je žao ako ovo znači prelazak DSS na stranu aktuelne vlasti, saopštio je danas pokret Dveri. 

"Ne možemo da razumemo da bilo ko iz opozicionih redova može da prizna rezultate predsedničkih izbora i Aleksandra Vučića kao predsednika. To nema nikakve veze sa tim šta smo mi iz opozicije mogli ili trebalo da uradimo pre izbora da ne dođe do nove izborne krađe. To ima veze sa elementarnim principom slobode izbora i demokratije: predsednički izbori su bili neregularni i pokradeni. Od neažuriranog biračkog spiska, preko antiustavnog uputstva o načinu glasanju na KiM, do odsustva sučeljavanja i debata na javnim medijskim servisima, neravnopravnog medijskog tretmana svih predsedničkih kandidata i ćutanja REM-a o svemu tome, navodi se u saopštenju.

Veoma je važno šta RIK ima da kaže o svemu ovome. Dovoljno je antiustavno uputstvo o načinu glasanja na KiM da predsednički izbori budu poništeni i ponovljeni. Zar ima veće izborne neregularnosti nego kada predsednički kandidati nemaju svoje članove biračkih odbora na svim biračkim mestima i kada se glasovi ne broje na biračkom mestu već ih neko prenosi na drugo mesto bez kontrole i broji ono što je u međuvremenu u njih ubacio, kao što je slučaj na Kosovu i Metohiji? Ne možemo da verujemo da nekada državotvorna stranka kao DSS sebi može da dozvoli da prizna rezultate izbora koji su se odvijali na ovako potpuno antiustavni način, što je mišljenje i Ustavnog suda Srbije!

Zašto je najedanput postalo toliko bitno završno glasanje u RIK-u o proglašenju konačnih rezultata predsedničkih izbora? Zato što su Dveri višednevnim insistiranjem na toj temi uspele da upale reflektore i osvetle taj veoma bitan događaj za razvrstavanje ko u opoziciji radi za Vučića. Vladajući režim je već izgubio dva svoja ubačena agenta u redovima opozicije: Čedomira Jovanovića i Miroslava Parovića, dokazane Vučićeve sluge. Na završnom glasanju u RIK-u videćemo jasno ko još ne pripada opoziciji već je deo Vučićeve ekipe na vlasti. Tužno je ako se DSS opredelio da na najvažnijem glasanju napusti redove opozicije i prikloni se Vučiću. Ostaje da se opredele još Vojislav Šešelj i Nenad Čanak, pa da razrešimo i tu dilemu, navodi se u saopštenju Dveri.

"Pozivamo svih 9 opozicionih predsedničkih kandidata da se izjasne da li priznaju rezultate predsedničkih izbora i Aleksandra Vučića kao predsednika, jer ako nas 9 od ukupno 11 predsedničkih kandidata ove izbore smatramo neregularnim – to nije mala stvar, jer to dovodi u pitanje rezultate ovih izbora. Ako to tvrdi 9 predsedničkih kandidata koji predstavljaju najmanje 45% birača koji su izašli na izbore, ako to tvrdi kompletna opozicija u Narodnoj skupštini, ako to tvrde studenti, omladina, penzioneri, vojnici, policajci, prosvetni i drugi radnici koji štrajkuju i protestuju širom Srbije  -  onda je to velika građanska pobuna protiv ove lopovske vlasti. Možda neko to želi da spreči", navode Dveri.

Skandalozno je da DSS u svemu tome nije na strani svoga naroda već na Vučićevoj strani. Nije poraz učestvovati u neravnopravnoj borbi protiv Vučićeve diktatorske mašinerije, već je poraz prikloniti se diktatoru. Biti danas protiv Vučića i ne priznavati neregularne i pokradene predsedničke izbore  -  jedini je je dostojanstven i principijalan stav u opoziciji. Sve ostalo je služenje interesima vladajuće stranke i njenog šefa, lažnog predsednika Srbije Aleksadra Vučića, zaključuju u pokretu Dveri.


Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.