AAA

PARTIJE | 12.02.2018 15:50

Obradović: Dveri se zalažu za smenu svih sudija u tužilaca u Srbiji

Predsednik Dveri Boško Obradović rekao je danas u Čačku da se Dveri zalažu za smenu svih sudija i javnih tužilaca u Srbiji, kao i da mnogi od njih i odgovaraju za učinjena krivična dela, pre svega kriminal i korupciju.

"Verujem da bi bio veoma mali broj državnih tužilaca i sudija o koje bi se ogrešili ako bi ih sve smenili. Srpsko pravosudje je jedno od ključnih delova političke mafije koja vlada Srbijom bez obzira na promenu vlasti", rekao je Obradović na konferenciji za novinare.

On je ocenio da je, bez obzira koliko su gradjani Srbije siromašni i imaju egzistencijalnih problema, jedan od najvećih problema s kojim se suočavaju nepravda i da ona boli više i od siromaštva kojem su izloženi.

Obradović je rekao da se Dveri zalažu za smenu "čitavog korumpiranog sistema koji u Srbiji vlada bez obzira ko je na vlasti" i da više nije dovoljna samo smena onih koji su na vlasti.

"Duboko sam uveren da političkih promena u Srbiji neće biti dok ne smenimo ovaj korumpirani politički sistem na vlasti, koji je prepun korumpiranih sudija, političara, policajaca, medijskih magnata i bankara. Nemoguće je da onaj ko je na vlasti sprovede bilo kakav lopovluk, bilo koji namešten tender, ili kradju narodnih para a da mu neko iz državnog aparata u tome nije pomogao", rekao je Obradović.

On je ocenio da je presuda Osnovnog suda u Čačku, kojom je bivši ministar i lider Nove Srbije Velimir Ilić oslobodjen od tužbe za uvredu časti i klevetu gradjevinskog inspektora u tom gradu, politička.

"Kada jedan Vučićev ministar blati i vredja bez iakakvih dokaza jednog časnog gradjevinskog inspektora onda sudjenje za uvredu ugleda i časti traje pet godina i to sudjenje se završi tako što sud veruje ministru na reč da on nikada nije rekao da taj inspektor uzima mito da ne ruši nelegalne objekte i te pare daje za finansiranje stranke svoga sina (Dveri)", rekao je Obradović o ishodu tužbe koju je njegov otac podneo protiv Ilića.

On je dodao da je taj inspektor posle pet godina "razvlačanje po sudu" izgubio u tom sudskom sporu zato što sudija Osnovnog čačanskog suda u presudi napiše "da je ministar Ilić na nju ostavio utisak da govori istinu", iako su mnogi štampani i elektronski mediji preneli Ilićevu izjavu i postoji audio snimak Radio Beograda.

Obradović je rekao da je Prvi osnovni sud u Beogradu "ekspresno" doneo presudu i kaznio ga sa 50.000 dinara, zato što je javno kritikovao direktora Elektro mreža Srbije Nikolu Petrovića.

"Sud je štitio Petrovića zato što je on kum (predsednika Srbije i vladajuće Srpske napredne stranke) Aleksandra Vučića. Srpsko pravosudje funkcioniše na štetu običnih ljudi i pravde, a štiti političare", rekao je Obradović.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*



otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.