AAA

POLITIKA-KOSOVO | 02.11.2018 14:20 > 02.11 15:05

Merkel: Raspravu o granicama Kosova pratim s velikom zabrinutošću

Demokratski savez Kosova je danas saopštio da je predsednik DSK Isa Mustafa dobio pismo nemačke kancelarke Angele Merkel koja piše da je zabrinuta zbog rasprave koja se vodi o granicama. Kako prenosi RTK, u saopštenju DSK piše da Merkel u pismu zahvaljuje predsedniku DSK za informaciju o stavovima o dijalogu Beograda i Prištine.

Kako se navodi, Angela Merkel je u pismu istakla da je i s njene tačke gledišta veoma važno da Kosovo nastavi dijalog sa Srbijom uz posredovanje EU, i da se nastavi normalizacija odnosa.
"Debatu o promeni granica, kao i vi, pratim s velikom zabrinutošću", navodi se u saopštenju.

"Svesna sam koliko je za vašu zemlju važno postići bezvizna putovanja u turističke svrhe. Za Nemačku je od suštinskog značaja ispunjenje svih kriterijuma bez izuzetaka pre liberalizacije viza. Konsultacije država članica EU o ovom pitanju se nastavljaju", piše u pismu nemačke kancelarke, navodi se u saopštenju.

Predsednik Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa je krajem septembra informisao kancelarku Merkel i ministre spoljnih poslova svih zemalja EU o stavu DSK o dijalogu Beograda i Prištine.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.