AAA

POLITIKA-KOSOVO | 06.11.2018 22:20

Pacoli: Odluka Vlade poruka Srbiji da će platiti cenu za loše ponašanje

Prvi zamenik premijera i ministar inostranih poslova Kosova, Bedžet Pacoli ocenio je danas da odluka Vlade Kosova o uvodjenju mera na uvoz roba iz Srbije i Bosne i Hercegovine predstavlja primenu reciprociteta u odnosima i poruku Srbiji da shvati da će za svako negativno ponašanje "platiti cenu"."Već duže vreme informišem evropske institucije o skandaloznom ponašanju Srbije i njenih institucija protiv ljudskih prava i ekonomskih sloboda gradjana Republike Kosova. Već duže vreme na forumima, na svim sastancima, skrećem pažnju na skandalozno ponašanje srpske diplomatije, tačnije na propagandu i lažne vesti nedemokratskog režima u Srbiji", napisao je Pacoli na fejsbuku.

On ističe kako duže vreme ponavlja da će ovakvom skandaloznom i antievropskom ponašanju Srbiji doći kraj, i da za sve postoji kap koja prelije cašu.
"Upravo je danas, odlukom Vlade Republike Kosova o uvođenju mera na uvoz iz Srbije završeno  strpljenje", napisao je Pacoli.

Ranije danas Vlada Kosova usvojila je odluku o uvodjenju takse od 10 odsto za uvoz robe koja se proizvodi u Srbiji i Bosni i Hercegovini, sa izuzetkom one koju proizvode evropske i druge kompanije.

Protiv ove odluke su odmah osudom reagovale Evropska unija i Srbija.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.