AAA

POLITIKA-KOSOVO | 01.12.2018 15:25 > 01.12 16:04

Haradinaj: Taksa od 100 odsto nije uperena protiv opstanka srpske zajednice

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je ocenio da uvođenje takse od 100 odsto nije upereno protiv ni jednog građanina i nijedne zajednice i, ni u kom slučaju, protiv opstanka srpske zajednice.

Haradinaj je na fejsbuku napisao da je svestan kampanje protiv suverene odluke Kosova o uvozu roba iz Srbije i Bosne i Hercegovine ali i da je odlučan u zaštiti prava svih građana.

„ Želim da istaknem da tarifa od 100 odsto nije uperena protiv ni jednog građanina, ni jedne zajednice i ni u kom slučaju protiv opstanka srpske zajednice. Zahvalan sam carini Kosova za javnu potvrdu da se sve donacije sa robom koje ulaze na Kosovo kao i sva roba za fizička lica koja ulazi u skladu sa zakonom, nisu zabranjene od strane Carine i da su oslobođene od plaćanja taksi u skladu sa carinskim i drugim zakonima na Kosovu“, napisao je Haradinaj na fejsbuku.

On je podvukao da komercijalna roba ulazi na Kosovo normalno na svim graničnim prelazima prema zakonu i odlukama koje su na snazi.

U izjavi Carine Kosova na koju se poziva Haradinaj se ističe da sve donacije u robi koja ulazi na Kosovo kao i sva roba koju fizička lica i putnici unose na Kosovo u skladu sa zakonom, nisu zabranjene od strane Carine i sve su oslobođene u skladu sa zakonima Kosova.

Carine ističe da se uvoz komercijalne robe (sem iz Srbije i BiH) odvija normalno, prema zakonu i odlukama na snazi i poziva sve stranke koje imaju nejasnoća da se obrate direkciji Carine Kosova gde će dobiti potrebna objašnjenja i uputstva.
Da odemo sva trojica I da oslobodimo Kosovo
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je izjavio da ukoliko padne vlada na čijem je čelu onda sa njom treba da ode i predsednik Kosova Hašim Tači i predsednik parlamenta Kadri Veselji. „ Idemo svi u paketu, i ja i predsednik parlamenta i predsednik Kosova,  da oslobodimo Kosovo“, rekao je Haradinaj a prenosi portal gazetablic.com.

Haradinaj je izjavio da je spreman da sam obori svoju vladu ali samo pod uslovom da sa funkcija odu i Tači i Veselji.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.