AAA

POLITIKA-KOSOVO | 01.12.2018 19:00

Han u ponedeljak u Prištini razgovara o liberalizaciji viza, taksama, energetici i avijaciji

Evropski komesar za proširenje i politike dobrosusedstva Johanes Han u ponedeljak će se na Kosovu sasatati s predsednikom Hašimom Tačijem, s premijerom Ramušom Haradinajem i s predsednikom Skupštine Kadrijem Veseljijem.Prištinska televizija Klan Kosova saznaje da će tokom sastanka Han razgovarati o četiri značajna pitanja.

To su pitanje liberalizacije viza, odnosno uvrštenje predloga Evropske komisije i Evropskog parlamenta o liberalizaciji viza na sastanku Evropskog saveta 6. decembra, ali, kako naglašavala televizija, bez realnih mogućnosti za konkretan rezultat.

Sledeća tema će biti "poštovanje državnosti Kosova prilikom procedura ulaska roba na Kosovo", što u konkretnom slučaju znači razgovori o taksama koje su uvedene Srbiji i Bosni i Hercegovini i deklaracijama na robi koja se uvozi na Kosovo iz te dve zemlje.

Treće pitanje je sprovodjenje sporazuma Kosova i Srbije o energetici, a četvrto pitanje je avijacija.

Televizija ocenjuje da će Han biti vrlo oštar kada je taksa uvedena za Srbiju i BiH i zatražiće ukidanje takse što, ako se ne dogodi, može imati za posledicu političku izolaciju Kosova.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.