AAA

POLITIKA-KOSOVO | 12.12.2018 17:10 > 12.12 19:25

Kosovo: Donacija za Klinički centar u Kosovskoj Mitrovici bez naplate takse

Vlada Kosova je danas dozvolila da donacija vredna 243.000 evra za Kliničko-bolnički centar u Severnoj Mitrovici, udje bez naplate takse od 100 odsto, saopštio je šef kabineta Vlade Kosova Avni Arifi, ističući da nema humanitarne krize na Kosovu zbog uvodjenja takse za robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

On je na Fejsbuku napisao da Kosovo dokazuje da je "uzaludna propaganda" Vlade Srbije tvrdnja da taksa od 100 odsto stvara humanitarnu krizu.

"Kosovo je danas omogućilo donaciju za medicinska sredstva Kliničko-bolničkom centru u Severnoj Mitrovici u vrednosti od 242.356 evra, berz naplate takse. Taksa je za Srbiju i njenu politiku, a ne za naše gradjane. Vlada Kosova nikad nije preuzela nikakve mere koje ugrožavaju život i zdravlje njenih gradjana, bez obzira na etničku pripadnost. Nema krize", napisao je on.

Po informacijama Carine Kosova. prošle nedelje su za potrebe zdravstva na severu Kosova bez carine uvezeni oprema i lekovi u vrednosti 180.000 evra.Vlada Kosova donirala 30.000 evra za obnovu škole u Bujanovcu

Kosovski ministar finansija Bedri Hamza i predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi potisali su danas u Prištini memorandum o donaciji 30.000 evra za obnovu Osnovne škole "Naim Frašeri" u Bujanovcu.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika te opštine, novac je namenjen za renoviranje trećeg sprata osnovne škole u Bujanovcu u kojoj se nastava obavlja na albanskom jeziku i predstavlja "značajnu podršku i nadu da će se slični projekti i ubuduće finansirati sa još više sredstava".

Vlada Kosova finansirala je prošle godine sa 40.000 evra renoviranje isturenog odeljenja osnovne škole u bujanovačkom selu Samoljica, a najavljeno je i snabdevanje gradske biblioteke knjigama na albanskom jeziku.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.