AAA

POLITIKA-KOSOVO | 16.12.2018 17:25

Ramuš Haradinaj odgovara Federiki Mogerini: Nema ukidanja taksi

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj u ponedeljak će odgovoriti negativno na predlog visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini koja u pismu kosovskom premijeru predlaže da ukidanje viza bude nagradjeno promenom naziva Kosova u sporazumu CEFTA, objavio je portal gazetaexpress.

Prištinski mediji ranije danas javili su da su Mogerini i komesari za trgovinu Sesilija Malmstrom i proširenje i politike dobrosusedstva Johanes Han zatražili ukidanje takse od 100 odsto za promenu naziva UNMIK u sporazumu CEFTA i zamenu za Kosovo*.

Šef kabineta premijera Avni Arifi je za portal gazetaexpress rekao da "pismo ne sadrži nijedan red ili stav koji nije poznat gradjanima Kosova".

Iz ovog odgovora se, prema tom portalu, može zaključiti da Haradinaj neće prihvatiti ponudu visokih zvaničnika Evropske unije.

Za sutra u Briselu je predvidjen susret Haradinaja i drugih visokih zvaničnika Kosova sa Mogerini u procesu ostvarivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Kosova i EU.KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.