AAA

POLITIKA-KOSOVO | 10.01.2019 18:15

Haradinaj: EU da reaguje na pretnje Kosovu iz Banjaluke

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj zatražio je danas od predstavnika Evropske unije da reaguju na povike i pozive za osvetom i zauzimanjem Kosova, koji su se čuli na paradi u Banjaluci povodom Dana Republike Srpske.

Haradinaj je ocenio da se radi o pokušajima destabilizacije celog Balkana i da se provokacije Srbije prema Kosovu sada nastavljaju "putem satelita" koji se zove Republika Srpska.

"Na žalost Srbija aktivno odbija integracije u prihvatanje evropskih vrednosti. U Banjaluci u jedinicama sa jasnim paramilitarnim obeležjima u provokativnom maršu koji ima za cilj destabilizaciju celog Balkana pevaju se pesme o 'Kosovskim herojima', koje u svom tekstu pozivaju na osvetu i zauzimanje Kosova. Jedinicu i genocidnu pesmu prate i pozivi protiv Evropske unije", napisao je Haradinaj na fejsbuku.

Takve scene prema njemu vraćaju u vreme "aparature" Slobodana Miloševića.

"Ovakve scene podsećaju na krvoločni sentiment Miloševića i vrše se ispred marionete premijerke Srbije i takodje marionete ruskog ministra odbrane Aleksandra Vulina", naveo je Haradinaj.

On je oštro kritikovao nedostatak reakcije EU u vezi sa takvim ponašanjem Srba ističući da EU reaguje i vrši pritiske samo kada su u pitanju "legitimne mere koje donosi Republika Kosovo", dok u ovom slučaju zatvara oči pred scenom koja poziva na rat i genocid.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.