AAA

POLITIKA-KOSOVO | 22.01.2019 17:25 > 22.01 19:10

Haradinaj: Taksa na proizvode iz Srbije I BiH ostaje na snazi do priznanja od strane Srbije


Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da taksa od 100 odsto na uvoz proizvoda iz Srbije i BiH ostaje na snazi do "medjusobnog priznanja Kosova i Srbije".

Haradinaj je novinarima posle sednice Vlade Kosova kazao da želi da sasluša sugestije i pozive SAD i EU na ukidanje takse ali je i dodao da takva odluka u ovom trenutku "ne može biti doneta".
"Stremimo tome da ukinemo taksu pošto je to sugestija naših saveznika iz SAD ali takvu odluku povezujemo sa postizanjem sveobuhvatnog sporazuma o medjusobnom priznanju sa Srbijom", kazao je Haradinaj. 

Prethodno je predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji izjavio da je današnji sastanak sa premijerom Ramušom Haradinajem i američkim ambasadorom u Prištini Filipom Kosnetom bio konstruktivan.

On je naveo da će odluke o važnim procesima, Kosovo donositi u koordinaciji sa SAD i medjunarodnim partnerima. 

"Radićemo zajedno da odluke institucija Kosova o važnim procesima budu u interesu naših gradjana i u potpunoj koordinaciji sa SAD i medjunarodnim partnerima", napisao je Veselji na Fejsbuku.

On je naveo i da je Kosovo "odlučno da zauvek očuva prijateljstvo i strateško partnerstvo sa SAD" kao i da se takav odnos "nikada neće promeniti".

Sastanak Haradinaja i Veseljija sa američkim ambasadorom održan je bez prisustva medija a nijedan od učesnika nije davao izjave.

SAD i EU pozvali su ranije Kosovo da ukine odluku o taksi od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije i BiH.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.