AAA

POLITIKA-KOSOVO | 13.02.2019 14:10 > 13.02 14:10

Tači: Sa Vučićem sam se sreo nekoliko puta i na sastancima koji nisu bili javni

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da se sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem susreo nekoliko puta na sastancima koji nisu bili javni.

"Nekoliko puta sam susreo predsednika Vučića izvan kamera u Briselu, u hodnicima i hodniku... Sreo sam se u Vatikanu, u odredjenim trenucima kada je bio na različitim ceremonijama, susreli smo se u Parizu kada smo bili na medjunarodnoj mirovnoj konferenciji, a takodje i u Beču smo se sreli, sreli smo se i u Njujorku", kazao je Tači za Radio-televiziju Albanije.

Tači je rekao da su se susreli na sastancima različitih lidera gde su otvoreno razgovarali "bez kamera", o dogadjajima u regionu i na Zapadnom Balkanu.

"Ja sam u njegovom prisustvu, čak i u prisustvu medjunarodnih partnera rekao da sporazum ima smisla za Kosovo samo ako se zaključi uz uzajamno priznavanje i Kosovo se učlani u UN. Za takvu stvar sam spreman da uključim sav svoj ljudski, nacionalni i politički kapital da postignem takav dogovor", kazao je Tači.

On je ocenio da politika na Kosovu, ali i izvan njega, u drugim albanskim oblastima, treba da se fokusira na donošenje strateških odluka, a ne na dnevne političke izborne igre.

"To sam prevazišao pre dosta vremena", kazao je kosovski predsednik i dodao da neće prihvatiti nikakav sporazum koji ne jamči obostrano priznanje i članstvo u UN.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.