AAA

POLITIKA-KOSOVO | 17.02.2019 14:05 > 17.02 14:05

Tači: Ove godine pred Kosovom konačna odluka o sporazumu sa Srbijom

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da je postizanje konačnog sporazuma sa Srbijom "strateška odluka za budućnost" koju Kosovo treba da donese ove godine.

"To ne znači da Kosovo zaboravlja genocid, ubistva, silovanja 20.000 žena, 400 slučajeva masakra i druge zločine koje je Srbija izvršila na Kosovu, već sve to preduzimamo kako ne bi dozvolili ponavljanje patnje i tragedije prošlosti", kazao je Tači na paradi pripadnika Oružanih snaga Kosova.
On je ocenio da je odluka Prištine o transformaciji bezbednosnih u oružane snage bila "pravična, legitimna i istorijska poruka".

"Kosovo sada ima profesionalnu vojsku, koja je ponos Kosova i u službi odbrane najmladje države u Evropi, spremna da da doprinos miru u regionu i svetu", rekao je Tači.

Ocenio je da su pripadnici kosovskih Oružanih snaga "najbolji dokaz uspeha i napretka Kosova".

"Očekujemo dan kada će vojnici Kosova zajedno sa vojnicima regiona služiti očuvanju mira u svakom delu sveta", kazao je kosovski predsednik.

Tači je dodao da je partnerstvo sa medjunarodnom zajednicom, prvenstveno SAD, EU i NATO, "nezamenljiv faktor uspešnog puta Kosova".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.