AAA

POLITIKA-KOSOVO | 15.03.2019 09:40

Djurić: Sve smo sigurniji da vlasti u Prištini stoje direktno iza ubistva Olivera Ivanovića

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izjavio je danas da je sve sigurniji da sadašnje vlasti u Prištini direktno stoje iza ubistva lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića i da očekuje da će istražni organi Srbije uskoro biti u prilici da pruže više podataka o tom slučaju.

"Sve smo sigurniji da (Hašim) Tači, (Kadri) Veselji i sadašnje vlasti u Prištini stoje direktno iza ubistva Olivera Ivanovića i očekujem da će naši istražni organi uskoro biti u prilici da pruže više podataka o ovom slučaju, jer to je nešto što ceo svet treba da zna. Zato u Prištini, umesto zveckanja oružjem, treba da počnu da razmišljaju o pripremi odgovora za pravosudne organe", naveo je Djurić u pisanoj izjavi.

Djurić je poručio da Srbija nikome ne preti i da za razliku od Prištine poštuje sve svoje gradjane, a Srbi na Kosovu svakako ne treba da brinu zbog "Tačijevog zveckanja oružjem", jer će se srpska država na odgovoran način starati o njihovoj budućnosti i bezbednosti.

"Tačijeva puška je prazna, baš kao što je lažna i prozirna njegova gluma želje za nastavkom dijaloga sa Beogradom, koja traje jedva koliko i sastanci sa stranim predstavnicima. Prištinske pretnje su pravo lice njihove politike. Duge cevi, pritisci, antcivilizacijske takse, stotine napada na Srbe bez kazne, to je njihova politika politika prošlosti", naveo je Djurić.

On je kazao da će Srbija nastaviti da se bori za budućnost svih gradjana, uključujući i gradjane na Kosovu, bez obzira na prebivalište, veru i nacionalnost.

"Borićemo se i za budućnost i bolji život naših gradjana Albanaca u opštinama Preševo, Bujanovac i Medvedja, koji nikada u centralnoj Srbiji neće biti nepoželjni i diskriminisani onako kako su nepoželjni i diskriminisani Srbi na Kosovu od strane Prištine", naveo je Djurić.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.