AAA

POLITIKA-KOSOVO | 29.04.2019 21:50 > 29.04 21:50

Tači: Pomirenje nemoguće dok Srbija i BiH ne priznaju Kosovo

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas na Samitu u Berlinu da je pomirenje u regionu nemoguće dok Srbija i Bosna i Hercegovina ne priznaju nezavisnost Kosova.

"Pomirenje će biti nemoguće za onoliko vremena za koliko Srbija i BiH ne budu priznale nezavisnost Kosova. Nemačka i Francuska imaju mogućnost i liderstvo za podsticaj na tako smele odluke", napisao je Tači na Fejsbuku posle razgovora u Berlinu.

On je ocenio da jedna od prvih odluka EU treba da bude odluka o liberalizaciji viza za gradjane Kosova.

"Kosovo je nepravedno ostala jedina izolovana zemlja u Evropi. Gradjani Kosova su najevropskiji narod u regionu i potpuno je nepravedno da se nastavi diskriminacija", naveo je Tači.

Kosovski predsednik je dodao da je na skupu u Berlinu ocenio da su odnosi u regionu na najnižem nivou i da je u takvim okolnostima mnogo dobrih inicijativa Berlinskog procesa ostalo neostvareno.

"Ova loša situacija se ne može prevazići samo apstraktnim izjavama i obećanjima. Potrebne su smele i strateške odluke država regiona koje se neće dogoditi dok nema smelih i strateških odluka od strane EU i država članica", ocenio je Tači.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.