AAA

POLITIKA-KOSOVO | 13.06.2019 14:15 > 13.06 14:26

Autobus s Kosova gadjan kod Beograda, nema povredjenih, Ministarstvo zabrinuto

Na autobusu s Kosova razbijeno je vetrobransko staklo u blizini Beograda, pošto je gadjan čvrstim predmetima, a kako prenosi portal gazetaexpress.com, niko nije povredjen, te je autobus nastavio putovanje od Kosova ka Sloveniji.

Ministarstvo inostranih poslova Kosova izrazilo je duboku zabrinutost zbog napada na autobus koji se dogodio sinoć, i ponovilo poziv gradjanima Kosova da izbegavaju putovanje kroz Srbiju.

"Zabrinuti smo zbog napada na sve što se kreće s Kosova kroz tu susednu zemlju, a ti napadi već pokazuju sve veći potencijal da ugroze živote naših gradjana", navodi se u odgovoru Ministarstva za portal gazetaexpress.com povodom napada na autobus.

Ministarstvo piše da čeka informacije koje organi bezbednosti i reda u Srbiji "namerno odlažu želeći da minimiziraju taj politički motivisani incident".

"Ministarstvo spoljnih poslova je uznemireno činjenicom da institucije Evropske unije ne reaguju ni na jedan od ovih dogadjaja, jer nisu reagovale na kampanju Srbije protiv Kosova i njegovih gradjana. Ovom prilikom ponovo pozivamo naše gradjane da maksimalno izbegavaju prolazak kroz tu zemlju koja ne prestaje da neguje mržnju i napade na Republiku Kosovo", piše kosovsko ministarstvo.

Pre nekoliko dana, Ministarstvo je pozvalo gradjane Kosova da izbegavaju putovanje kroz Srbiju jer "Srbija više nije teritorija koja obezbedjuje minimalnu sigurnost za njihov fizički i pravni integritet".

To saopštenje Ministarstva usledilo je nakon nedavnih hapšenja gradjana Kosova tokom proputovanja kroz Srbiju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.