AAA

POLITIKA-KOSOVO | 13.02.2020 22:25 > 13.02 22:25

Tači: Biće novih aranžmana posle dogovora o avio-liniji Priština Beograd

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je večeras u Minhenu posle susreta sa specijalnim izaslanikom američkog predsednika za dijalog Kosova i Srbije, Ričardom Grenelom da će biti novih aranžmana nakon postizanja dogovora o avio-liniji Priština-Beograd.


Tači je novinarima rekao da je to "bio izuzetno efikasan sastanak, i da će se preći na nove dogovore nakon postizanja sporazuma o avio liniji Priština-Beograd".

"Imaćemo druge obaveze u vezi s železničkom linijom. Radićemo kao institucije da postignemo konačni dogovor kao dve nezavisne zemlje", kazao je Tači novinarima, prenosi portal koha.net.

Tači je pohvalio "novu dinamiku koju podržavaju SAD" i istakao da se "stvari odvijaju tako kako se nisu zamišljale pre dve decenije".

"Kosovo će odgovorno postupiti tokom narednih dana i nedelja i preduzeće akcije koje olakšavaju dijalog. Kosovo će krenuti ka sigurnoj perspektivi i sigurnim koracima da bude deo NATO-a i Evropske unije", rekao je Tači.

Kosovski predsednik je pred novinarima ponovo kritikovao Evropsku uniju jer gradjani Kosova još nisu dobili liberalizaciju viza.

Tači sutra učestvuje na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.