AAA

POLITIKA-KOSOVO | 27.04.2021 13:25 > 27.04 13:39

Nemačka i francuska ambasada na Kosovu demantovale postojanje non pejpera

Nemačka i francuska ambasada na Kosovu demantovale su danas postojanje nemačko-francuskog non pejpera o dijalogu Beograda i Prištine.

Prištinski list Koha Ditore danas je objavio navodni neslužbeni diplomatski dokument koji su pripremile Nemačka i Francuska, kao zajedničku inicijativu za nastavak dijaloga i njegovo zaključivanje konačnim sporazumom.

Autentičnost dokumenta list Koha Ditore nije mogao da potvrdi, ali je u tekstu navedeno da su neki sagovornici iz diplomatskih krugova potvrdili da su tačke pomenute u dokumentu manje-više u skladu sa onim o čemu se razgovara u dijalogu.

Ambasador na Kosovu Jern Rode napisao je danas na svom Tviter nalogu da nemačka pruža punu podršku dijalogu kom posreduje Evropska unija.

"Takozvani 'nemačko-francuski non pejper koji je objavila Koha Ditore je lažna vest! Možda postoji dokumet, ali svakako nije nemačko-francuski. Mi pružamo punu podršku dijalogu koji predvodi EU i Miroslav Lajčak, što je ministar (Hajko) Mas ponovio u četvrtak u Prištini", napisao je Rode.

Francuska ambasada je takodje na svom Tviter nalogu demantovala navode prištinskog lista.

"Francuska i Nemačka nisu izvor takozvanog non pejpera objavljenog danas u Koha Ditore. U potpunosti podržavamo posredovanje Evropske unije i pozdravljamo napore koje je u tom pravcu uložio specijalni predstavnik zadužen za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak", navodi se u objavi.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.