AAA

POLITIKA-KOSOVO | 08.10.2015 16:35

Aljbin Kurti aktivirao suzavac

Suzavac u sali Skupštine Kosova danas je tokom sednice aktivirao bivši lider pokreta Samoopredeljenje i poslanik u Skupštini Kosova Aljbin Kurti, javljaju elektronski mediji u Prištini na osnovu snimka prištinske agencije Kosovapres, čiji je kamerman snimio Kurtija u trenutku aktiviranja suzavca.Iz pokreta Samoopredeljenje je na Fejsbuku objavljeno da im je suzavac ostao iz vremena kada su se održavali protesti sa zahtevima za smenu bivšeg ministra Aleksandra Jablanovića.

"Suzavac koji je aktiviran u Skupštini Kosova su naši aktivisti uzeli tokom protesta u januaru protiv Jablanovića. To je bilo jedno od stotinak takvih sredstava koje nije eksplodiralo. Aktvisti pokreta su je pronašli na ulici, danas je korišćena od strane aktivista", kaže se u tekstu Samoopredeljenja.
Predstavnici opozicije su u pokušaju da onemoguće normalan završetak sednice Skupštine Kosova pred njen kraj u sali aktivirali suzavac od kojih su se dve poslanice Fljora Brovina i Blerta Kadriu onesvestile i prebačene su u Urgentni centar Kosova.

Takvo ponašanje opozicionih stranaka oštro je osudila predsednica Kosova Atifete Jahjaga, kao i partije vladajuće koalicije.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.