AAA

POLITIKA-KOSOVO | 22.11.2022 07:10 > 22.11 09:02

Kurti odložio odluku o kažnjavanju vlasnika sa KM tablicama na 48 sati

Premijer Kosova Aljbin Kurti objavio je noćas da prihvata zahtev Sjedinjenih Američkih Država i da odlaže na 48 sati primenu mere kažnjavanja vozača koji nisu promenili registarske tablice sa srpskim oznakama.

"Zahvaljujem ambasadoru (Džefriju) Hovenijeru na njegovoj posvećenosti i angažovanju. Prihvatam njegov zahtev za odlaganjem za 48 časova mere izricanja kazni za nelegalne KM automobilske tablice", napisao je Kurti u objavi na Tviteru.
On je dodao da je srećan što će raditi sa SAD i EU na pronalaženju rešenja o talicama u naredna dva dana.

Američki ambasador Džefri Hovenijer prethodno je objavio da su SAD zabrinute zbog toga što Beograd i Priština nisu postigli sporazum za rešenje krize na Kosovu.

SAD su zatražile od Vlade Kosova da za dva dana odloži rok za početak izricanja kazni građanima koji su unutar Kosova zatečeni sa nelegalnim registarskim tablicama, sa akronimima gradova Kosova, koje su im izdale srpske vlasti.

U izjavi američkog ambasadora na Kosovu navedeno je da je ovaj put zatraženo da se dozvoli EU i SAD da angažuju strane u pronalaženju rešenja.

"Zatražili smo od Vlade Kosova da suspenduje na 48 sati izricanje novčanih kazni kako bi EU i SAD dodatno angažovale strane u pronalaženju rešenja", navodi se u saopštenju.

Kosovska policija ranije je najavila da će u utorak od 8.00 početi naredna faza odluke o registarskim tablicama, kojom je predvidjeno novčano kažnjavanje, a do sada su izricane opomene.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.