AAA

POLITIKA-KOSOVO | 06.12.2022 15:55 > 06.12 18:03

Kossev: Policija potvrdila da je bilo incidenata i da nema povredjenih

Policija na Kosovu potvrdila je danas da je u popodnevnim časovima u Zubinom Potoku i Severnoj Mitrovici zabeleženo nekoliko incidenata "i da se sumnja na pucnjavu i eksplozije", preneo je portal Kossev.

Kako je navedeno, osim što su oštećene kancelarije opštinskih izbornih komisija, nema povredjenih.

"Policija kontinuirano prati i ocenjuje bezbednosnu situaciju u zemlji i preduzima neophodne mere za sprovodjenje zakona", naveo je portal.
Sirene u Severnoj Mitrovici, prethodno incident u Zubinom Potoku

Nešto posle 13.00 sati došlo je do incidenta u Zubinom Potoku, kada su predstavnici opštinskih izbornih komisija pokušali da udju u prostorije opštinske izborne komisije, u čemu ih je sprečila grupa gradjana ove opštine.

Kako je za internet portal Kossev.info potvrdio doskorašnji odbornik u ovoj opštini Milija Biševac, neposredno pre ovog sukoba, na prostoriji izborne komisije u severnom delu Mitrovice, sinoć je razbijen prozor, gde su se danas začule sirene.
Novi članovi opštinske izborne komisije za četiri opštine na severu Kosova, kako su i najavili dan ranije, pokušali su danas da dodju u prostorije ovih ustanova na severu, a prema nezvaničnim informacijama u u opštinu Zubin Potok pokušali su da udju u pratnji policije.

Ubrzo po njihovom dolasku začule su se sirene u ovoj opštini, nakon čega se ispred prostorija Opštinske izborne komisije okupila i veća grupa gradjana.

Doskorašnji odbornik u opštini Zubin Potok Milija Biševac je za Kossev.info rekao da "gradjani nisu dozvolili zauzimanje prostorija, kada je intervenisala i policija", koja je prema njegovim rečima koristila i šok bombe.

Biševac je kazao da su se sirene za uzbunu utišale onda kada su predstavnici izborne komisije i policija, napustili zgradu opštine, a u incidentu nije bilo povredjenih.

Na licu mesta u Zubinom Potpku se nalaze i četiri vozila EULEX-a.

U četiri opštine na severu Kosova, u kojima žive Srbi, raspisani su lokalni izbori za 18. decembar nakon što su prošlog meseca gradonačelnici izabrani na kosovskim izborima dali ostavke na te funkcije, na poziv vlasti u Beogradu, zbog krize oko registarskih tablica, koje Srpska lista bojkotuje.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.